Innovationer och samhället ivadmin  

Smartwatch: innovativ träningsklocka

Förr i tiden stod man med ett tidtagarur. Sedan tog man fram mobilen för att mäta hur snabbt någon sprang. Idag är det smartwatchen som gäller.

Smartwatch

En smartwatch är en klocka som mäter kalorier, steg och kilometer. Och mycket mer: din kroppstemperatur och den känner av om du sitter eller står. Du kan också ta emot meddelanden och lyssna på musik eller poddar via din klocka när du är ute och tränar. Det finns många som har klockan på sig dygnet runt för att alltid kunna mäta sina värden.

Träna

För många som gillar att träna kan en smartwatch vara till stor hjälp. Du kan läsa mer i träningsmagasinet Aktiv Träning om hur du kan använda en smartwatch på absolut bästa sätt. Många av oss gillar att kunna mäta våra framsteg. Det som är så bra med en smartwatch är att allting överförs automatiskt till din mobilapp. Så kan du enkelt analysera datan. Hur påverkar sömnen din träning? Springer du snabbare eller långsammare på våren eller hösten? För vissa personer handlar det om att på ett smidigt sätt kunna förbättra och följa sina resultatet. För andra blir klockan en inspiration att träna.