Innovationer och samhället kalle  

Förbättra gården med innovativa lösningar

Har du bestämt dig för att satsa på livet på landet? Då kan det vara en bra idé att skaffa dig rätt förutsättningar för att lyckas med bondelivet, bland annat genom att använda dig av de hjälpmedel som finns. Det gäller att vara lite innovativ också för att lyckas bättre om du stöter på problem.

 

Vad krävs för att sköta en gård?

Det finns en anledning till varför bondelivet går i arv. Att ta hand om en gård med diverse djur kräver en hel del kunskap och erfarenhet. Dessutom behöver man redskap, maskiner och hjälpmedel som kan vara dyra att köpa för den som planerar att starta ett liv på landet med tillhörande gård. Att ärva en gård med tillhörande maskiner och kunskaper gör det betydligt lättare att sköta om gården på ett bra sätt. Men det går att börja från ruta ett om man ser till att skaffa sig rätt förutsättningar och om man har rätt karaktär. Bland annat behöver man:

  • Ett stort kapital.

Det är inte billigt att driva en gård. Man behöver pengar för precis allt, alltifrån foder och fårstängsel till stora traktorer. Om man tror att det är en lukrativ affär att driva en gård bör man tänka om.

  • En stor vilja.

Det är inte enkelt att driva en gård. Man har aldrig en ledig dag och man jobbar i alla väder året om. Tidiga mornar och sena kvällar gör bondelivet till ett yrke som inte passar alla familjer.

  • En stor förmåga att vara flexibel och innovativ.

Om man har förmågan att komma på innovativa lösningar på problem som dyker upp på gården, har man en större chans att lyckas. Det kommer dyka upp många problem av olika slag och ju mer kreativ man är desto bättre.

  • Ett stort engagemang i gården.

Det gäller att ta hand om sin gård för att den ska fungera. Att ta hand om den genom att exempelvis byta fårstängsel så fort det gamla är trasigt är en liten, men viktig åtgärd.