Digitaliseringen ivadmin  

Flyget

Flyget har verkligen förändrat vår värld, på både ont och gott. Vi kan lätt ta oss över allt på jorden inom ett par dygn, samtidigt som flyget också påverkar klimatet väldigt mycket.

Revolutionerande teknik

Om någon hade berättat för människor för 150 år sedan att man skulle kunna flyga kors och tvärs över jorden, kunna sätta sig i en metallfågel för att emigrera till USA, så hade den personen ansetts galen. Först kom tåget med sin revolutionerande teknik, sedan kom flyget och förändrade oerhört mycket. Och flygplanen fortsätter att utvecklas. Nu är fokus på elflyg för att minska på klimatpåverkan.

Från Arlanda ut i världen

I Sverige är resande, turism och flyget en del av vår livsstil. För många av oss är det svårt att ställa om. Det är både billigt och enkelt att sätta sig på flyget på Arlanda för att åka till London för en weekend. Flyget är ofta billigare än tåget och tar så oerhört kort tid. Det positiva med flyget är möjligheten att resa och att människor från olika kulturer kan mötas. Det underlättar affärslivet och mycket av den tekniska utvecklingen. Vi behöver både kunna träffas på ett smidigt sätt, samtidigt som vi också behöver minska på vår klimatpåverkan.