Innovationer och samhället kalle  

Öka lönsamheten med innovativa idéer

För att lyckas med att skapa ett lönsamt företag behövs inte bara en bra företagsidé. Det gäller att även bygga ett starkt varumärke som kunderna gillar. Dessutom behöver kunderna känna till varumärket.

Det är inte länge sedan som varumärkesbyggande och marknadsföring först och främst handlade om att betala för en annons i tidningen eller att skicka ut reklamblad med posten. Dagens marknadsföring är mycket bredare än så och det dyker hela tiden upp nya, innovativa sätt, att marknadsföra produkter och tjänster. Ett populärt sätt är att använda ett smart verktyg för epostmarknadsföring som har färdiga mailmallar. Genom att använda Ungappeds tjänst kan du enkelt hålla mottagarlistorna uppdaterade och även skapa snygga mallar med hjälp av tjänstens bildbank.

Undersök konkurrensen

Att synas i dagens överflöd av information är inte det lättaste. Mängder av företag försöker slå sig in på olika typer av marknader. Konkurrensen är hård vilket innebär att det är viktigt att vara innovativ och komma på nya idéer. Många gånger handlar det om att sticka ut från mängden utan att vara alltför kontroversiell eller avvikande. En svår balansgång med andra ord. Så hur gör man då för att komma igång? Ett sätt kan vara att se hur konkurrenterna gör. Undvik att kopiera dessa men fundera på om det är något som ditt företag skulle kunna göra bättre.

Att samarbeta med en influencer kan vara en smart idé. Tänk på att det är bäst att anlita någon med en följarskara som är intresserad av den typ av produkt som ditt företag säljer. Exempelvis inredning om företaget säljer heminredning eller en löparinfluencer om produkten handlar om löparklockor.

Tänk tvärtom

Många gånger handlar innovativa idéer om att tänka utanför boxen. Det är tyvärr lätt att fastna i traditionella tankebanor. Försök därför att tänka tvärtom. När digitala lösningar är trendigast kanske det är dags att göra någonting mer analogt? Skicka ut en present till potentiella kunder? Eller att bjuda in till ett fysiskt event utan någon digital utrustning? När det kommer till nya idéer handlar det om att försöka tänka fritt och att fantisera. Ofta underlättar det att vara i en annorlunda miljö som bryter av mot vardagens rutiner. Varför inte åka iväg på en vandring i vildmarken tillsammans med kollegorna? Att promenera är ett klassiskt tips till den som vill lösa ett problem eller komma på nya smarta idéer.

Följ upp hur det går

Att bygga ett starkt varumärke kan ta tid och det gäller därför att inte ge upp för lätt. Genom att följa upp hur det går ökar motivationen till att fortsätta. Se därför till att varje månad följa upp försäljningssiffrorna . Det är också bra att analysera hur stor synligheten är online i sociala medier och i sökresultatens listor. Välj ut några viktiga nyckeltal som följs upp regelbundet och utvärdera också löpande om det är någonting inom marknadsföringen som ska ändras. Var inte rädd för att testa något ett tag. Det går alltid att ta bort eller ändra något om det inte ger effekt.